Context

For parents whose children are being treated in intensive care, the wait is often long, repetitive, and anguishing. In these distressing moments, it would be helpful if they could wait, and talk with healthcare providers, in the absence of other children and the watchful eyes of other visitors. The children in treatment, meanwhile, need to know that their parents are nearby.

 

Project

This project consists in renovating, enlarging, and better equipping a room reserved for parents in order to lessen their stress and allow them to at least have the comfort they need while they’re at the hospital. The space, which is equipped with a kitchenette, a sitting area, and a guest bed, was conceived and designed by an architect and patient’s mother who provided her services to the project.

 

project managers

Dr. Alice Bordessoule, Deputy Head Physician, Neonatal and Pediatric Intensive Care Division, Children and Adolescents Department, Geneva University Hospitals
Ms. Véronique Launoy, Unit Nurse Manager, Neonatal and Pediatric Intensive Care Division, Children and Adolescents Department, Geneva University Hospitals
 

Photo Gallery